Doortje de Vries

Eikeldoorpers

rainbow

Over

Doortje de Vries is een van die beeldende kunstenaars die beeldend inzicht en eigentijdse visie weet te kombineren met een spanningsvolle vakkundigheid. Het grafisch werk van deze kunstenares kenmerkt zich door de kombinatie van figuratie naar inhoud en abstraktie naar vorm en opzet. Het ogenschijnlijk vlakke karakter van haar druksels (als gevolg van de techniek ontstaan) laat zich bewust kontrasteren met een driedimensionale verbeelding van inhoudelijke thema’s. Ook teksten en letters maken een essentieel onderdeel uit van haar grafiek. Uit haar gehele oeuvre spreekt een diepe emotionaliteit die gepaard gaat met een serieuze aard. Kompositie, vorm én inhoud samen bepalen het unieke en eigene van het werk.”

Hans Magdelijns
kunsthistoricus

Doortje de Vries is one of those visual artists able to combine plastic insights and contemporary visions with exciting technical skills.
Her graphic works of art are characterized by a combination of figurative content and abstract forms and composition.
The apparent two-dimensionality of her prints (which is inherent to the technique) is contrasted with the three-dimensional rendering of the thematic content.
Texts and letters form an essential part of her graphic art.
The oeuvre of Doortje de Vries reveals a profound emotion combined with a serious undertone.
Composition, form ánd content determine the unique character of Doortje de Vries her graphic art.

Hans Magdelijns
Arthistorian